У Литві Пакруойський маєток закрив вхід російським туристам

У Литві Пакруойський маєток закрив вхід російським туристам

Укрінформ
Один з найбільших і найпопулярніших у Литві Пакруойський маєток офіційно відмовився приймати туристів із російської федерації.

Про це повідомили напередодні власники туристичного об'єкта, повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

«Ми не хочемо, щоб росіяни насолоджувалися створеними нами цінностями, користувалися красою та пізнавали історію, яка була в минулому і яку ми створюємо щодня», - сказав у зв'язку з цим представник Пакруойського маєтку Гедрюс Клімкявічюс.

Він пояснив позицію тим, що росіяни зараз підривають, вбивають і знищують не лише українців, а й культурні цінності цієї країни, тоді як більшість жителів росії підтримують цю війну.

"Нам не потрібні криваві гроші російських туристів", - сказав Клімкявічюс.

Водночас, власники маєтку зробили винятки. Відвідати об'єкт зможуть ті громадяни росії, які підтвердять, що вони постраждали від путінського режиму і отримали дозвіл на проживання в ЄС.

Читайте також: росіян не пускатимуть до Венсенського замку на околицях Парижа - ЗМІ

Як повідомлялося, Пакруойський маєток – не тільки найбільший з комплексів, що збереглися в Литві, а й одне з 18 найпривабливіших туристичних місць у Європі. Він отримав звання литовський «Об'єкт туризму року» у 2018, 2019, 2021 роках. Там щорічно проходять фестивалі квітів та світла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-