«Радіо Правда» з Литви інформуватиме російськомовних про війну в Україні

«Радіо Правда» з Литви інформуватиме російськомовних про війну в Україні

Укрінформ
Відновила роботу радіостанція "Радіо Правда", яка на середніх хвилях транслюватиме програму російською мовою, призначену для російськомовних Європи та Азії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT.

Представник Литовського центру радіо та телебачення (Telecentras) Валдас Камінскас сказав, що радіостанція відновила трансляції інформаційних передач на прохання зареєстрованого у Нідерландах "Радіо Правда" на початку серпня. Інформація на середніх хвилях передається щодня з 20 до 24 години.

"Це трансляції для російськомовної аудиторії, хвилі поширюються на велику відстань, трансляції ведуться ввечері з 20 до 24 години. Трансляції спрямовані проти дезінформації, війни, щоб компенсувати російську, антиукраїнську пропаганду», - наголосив Камінскас.

Читайте також: У Празі запрацювало «Радіо Україна»

Він зазначив, що трансляції на середніх хвилях на частоті 1557 кГц охоплюють Україну, білорусь, європейську частину росії, проте передачі радіостанції можуть слухати навіть жителі Уралу, Сибіру, ​​Середньої Азії та Казахстану.

Радіостанція в Сіткунаї, що під Каунасом, яка розпочала роботу у 1950 році, відіграла важливу роль у січневих подіях 1991 року. Тоді радянські війська захопили Литовське радіо та телебачення та Вільнюську телевежу, а литовські новини тоді транслювала саме станція в Сіткунаї. Станція не працювала з 2003 року.

Фото: T. Urbelionis/BNS nuotr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-