ФАО допоможе Україні у повоєнному відновленні довкілля

ФАО допоможе Україні у повоєнному відновленні довкілля

Укрінформ
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) готова допомогти Україні у проєктах з повоєнного відновлення довкілля.

Про це йшлося під час зустрічі першого заступника міністра захисту довкілля та природних ресурсів Руслана Гречаника та радниці міністра Тетяни Тимочко з керівником регіональної програми – заступником керівника регіонального офісу ФАО для Європи та Центральної Азії Раймундом Йеле, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міндовкілля. 

Зокрема вони обговорили проєкти, що діють в Україні та можливості реалізації спільних ініціатив із захисту довкілля.

Під час зустрічі Гречаник поінформував про виклики, які постали перед лісовим господарством України внаслідок воєнних дій.

“Через російську агресію Україна стикнулася з безпрецедентними викликами у сфері розвитку лісового господарства. Тому, коли йдеться про підтримку лісової сфери, нас насамперед цікавить практична допомога відновлення лісів на звільнених територіях. Для цього у національному плані відновлення заплановане будівництво лісонасіннєвих центрів. Але ж усе це знову потребує додаткових коштів”, - зауважив перший заступник міністра.

Гречаник наголосив, що Міндовкіллю дуже важлива підтримка ФАО у відновленні лісового господарства, проведенні інвентаризації самосійних лісів та ревіталізації деградованих ландшафтів.

Читайте також: ЕкоЗагроза поряд: де українці можуть дізнатися про небезпеку

Серед іншого йшлося про важливість долучення Міндовкілля до Асоціації лісівників Європи “Ліси Європи”.

Зазначається, що 30 серпня у Бонні відбудеться голосування за підтримку лісового господарства України лісовими адміністраціями країн Європи.

Йеле зазначив, що ФАО посилює можливості, аби допомагати Україні у такий складний час.

“Ми хочемо продовжити працювати в Україні. І Міндовкілля для нас є одним з ключових партнерів”, - зауважив керівник регіональної програми – заступник керівника регіонального офісу ФАО.

Також вони обговорили проблему поводження з пластиком, який накопичується на території України внаслідок використання аграріями спеціальних рукавів для тимчасового зберігання зерна. Запланували детальніше обговорити шляхи вирішення цієї проблеми. Зокрема й потребу будівництва спеціального підприємства з переробки такого пластику.

Читайте також: російські загарбники завдали шкоди природі на понад 200 мільярдів - Стрілець

Радник міністра Тимочко звернула увагу на те, що в Україні є багато природних степових ділянок, які сильно постраждали від війни та потребують ревіталізації.

Йеле пообіцяв, що ФАО розгляне можливості підтримки довкіллєвих проєктів повоєнного відновлення України.

Як повідомляв Укрінформ, продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за фінансової підтримки Канади розпочала новий проєкт на суму 40 млн доларів для розв’язання проблеми дефіциту зерносховищ в Україні.

Фото: mepr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-