Підозру в колабораціонізмі вже отримали 193 особи - Єнін

Підозру в колабораціонізмі вже отримали 193 особи - Єнін

Укрінформ
За співпрацю з російськими загарбниками правоохоронці повідомили про підозру в колабораціонізмі 193 особам.

Про це написав у Фейсбуці перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ.

“Зараз за фактами співпраці населення або громадян України з ворогом в його інтересах розпочато понад 1100 кримінальних проваджень. 193 особам повідомлено про підозру. Всі, хто має бути покараний - буде, і на нього чекає чи то суд Божий, чи то суд український”, - зазначив посадовець.

Він наголосив, що пособники ворога мають лише два варіанти: отримати підозру з усіма наслідками або назавжди покинути світ.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру п’ятьом колаборантам на сході України

Єнін нагадав, що заступник гауляйтера Нової Каховки помер після поранення. На початку липня в тимчасово захопленій Новій Каховці застрелили зрадника-полісмена. До цього був підрив автомобіля з двома колаборантами в Херсоні. У тяжкому стані після отруєння перебуває колаборант із Херсонщини Сальдо.

“Пару днів тому у Волинській області полісмени затримали жителя Луганської області. Він прибув на підконтрольну територію України і тут за гроші від військових рф підшукував осіб, які мали скоїти вбивство військовослужбовців ЗСУ”, - додав перший заступник міністра.

Читайте також: Гауляйтер Каховки на Херсонщині ходить з охороною та готується до втечі

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-