російську організацію журналістів оштрафували за «дискредитацію армії»

російську організацію журналістів оштрафували за «дискредитацію армії»

Укрінформ
Районний суд москви оштрафував міжрегіональну громадську організацію «Профспілка журналістів і працівників ЗМІ» за адміністративною статтею про «дискредитацію» зс росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці адвокат Максим Крупський.

«Організацію фактично притягнуто до відповідальності за реалізацію свого конституційного права на свободу слова. Нагадаю, що ст. 29 Конституції рф гарантує свободу думки і слова, ніхто не може бути примушений до висловлювання своїх думок і переконань або відмови від них, цензура забороняється. Своєю постановою суд сьогодні фактично скасував цю норму Конституції», - пише Крупський.

Він зауважив, що суд застосував максимальний штраф - 500 тисяч рублів (приблизно 300 тис. грн).

Адвокат наголосив, що захист вважає притягнення організації до адміністративної відповідальності незаконним та необґрунтованим, а позицію обвинувачення - антиконституційною. Та пообіцяв подати скаргу найближчими днями.

Читайте також: рф внесла Bellingcat і The Insider до «чорного списку»

Як пише видання Sota, приводом для судової ухвали стали публікації «на підтримку України». Йдеться про тексти «Перуджійська декларація на підтримку України» і «Вимагаємо зупинити війну».

У липні, прокуратура москви попросила суд ліквідувати «Профспілка журналістів і працівників ЗМІ», пославшись на порушення адміністративної справи про «дискредитацію збройних сил росії». Суд призупинив діяльність цієї громадської організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-