рф внесла Bellingcat і The Insider до «чорного списку»

рф внесла Bellingcat і The Insider до «чорного списку»

Укрінформ
Проєкт з розлідування Bellingcat, опозиційне видання The Insider та чеський "Інститут правової ініціативи Центральної та Східної Європи" внесено до переліку небажаних організацій, який веде Мін'юст рф.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ТГ-канал відомства.

«26 липня 2022 р. мін'юстом росії до переліку іноземних та міжнародних неурядових організацій, діяльність яких визнана небажаною на території рф, включено такі іноземні неурядові організації: Bellingcat Ltd. (Велика Британія); Stichting Bellingcat (Нідерланди); The Insider (Латвія); "Інститут правової ініціативи Центральної та Східної Європи" (CEELI Institute) (Чехія)», - йдеться у повідомленні.

Водночас пояснюється, що рішення про надання ним такого статусу було винесено ще 13 липня 2022 року.

Станом на 26 липня, у списку «небажаних» у росії організацій – 60 пунктів.

Читайте також: У росії маркуватимуть Вікіпедію як порушника за статті про війну

Небажаним організаціям заборонено вести діяльність на території росії під загрозою адміністративного та кримінального покарання. Співробітництво з такими організаціями також є підставою для кримінального переслідування. Крім того, роскомнагляд може вимагати від ЗМІ видалити публікації на підставі матеріалів небажаних організацій.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, вбивають мирне населення. Водночас кремлівський режим посилює репресії всередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-