У Туреччині завершили технічну підготовку до руху «зерновими коридорами»

У Туреччині завершили технічну підготовку до руху «зерновими коридорами»

Укрінформ
Технічні роботи з підготовки відкриття “зернових коридорів” із України завершені, після узгодження адміністративних питань відправка почнеться щонайшвидше.

Про це повідомляє Міністерство національної оборони Туреччини, передає Укрінформ.

Зокрема, зазначається, що міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар обговорив підготовку до роботи "зернових коридорів" із міністром оборони України Олексієм Резніковим та міністром інфраструктури Олександром Кубраковим.

“Відбувся обмін думками щодо останньої ситуації довкола діяльності Спільного координаційного центру в Стамбулі з підготовки відвантаження зерна. Міністри зазначили, що технічні роботи завершено, і після вирішення адміністративних питань планується розпочати відправку якомога швидше”, - йдеться в повідомленні міністерства.

Окрім того, було відзначено, що робота співробітників Спільного координаційного центру у Стамбулі відбувається злагоджено.

Читайте також: росія ставить під загрозу урожай, але Україна спробує запобігти продовольчій кризі - Зеленський

Як повідомлялося, 22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії підписано угоду, за якою буде здійснюватися легальний імпорт зерна та іншого продовольства з портів України.

За даними турецьких ЗМІ, перший караван у складі 16 суден найближчим часом вирушить з портів України. Прибуття першого судна у територіальні води Туреччини очікується 3 серпня, далі судна попрямують в Африку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-