Перший караван із українським зерном може прибути до Стамбула 3 серпня

Перший караван із українським зерном може прибути до Стамбула 3 серпня

Укрінформ
Перший караван у складі 16 суден із зерном може вже завтра, 1 серпня, вирушити із портів України.

Про це повідомив речник та радник Президента Туреччини Ібрагім Калин, передає Укрінформ з посиланням на TRT Haber.

“Є ймовірність, що перше судно відправиться завтра вранці”, - зазначив він.

Прибуття першого судна у територіальні води Туреччини очікується 3 серпня, далі судна попрямують в Африку, повідомив CNN Türk.

“У конвої підуть 16 кораблів. Визначено перший маршрут «зернового коридору». Першою зупинкою буде Стамбул. Кораблі будуть відстежуватися за допомогою БПЛА і супутників з моменту їх відправлення. Очікується, що перше судно, яке вийде з українських портів, буде в територіальних водах Туреччини 3 серпня”, - зазначив телеканал.

Також вказується, що судна, які вимкнуть свої сигнали та не нададуть прозору інформацію про пункти призначення, не будуть допущені у територіальні води Туреччини.

Читайте також: росія ставить під загрозу урожай, але Україна спробує запобігти продовольчій кризі - Зеленський

“З ініціативи Анкари перші кораблі із зерном відправляться до африканських країн, яким загрожує голод. У цьому контексті очікується, що судно, яке вийде з Одеського порту, прибуде до Сомалі”, - вказує телеканал.

Представники ООН заявили, що час подорожі судна до Сомалі може тривати до півтора місяці.

Як повідомлялося, 22 липня у Стамбулі за результатами чотиристоронньої зустрічі України, Туреччини, ООН та росії підписано угоду, за якою буде здійснюватися легальний імпорт зерна та іншого продовольства з портів України.

29 липня Президент України Володимир Зеленський, посли G7, Туреччини та представники ООН проінспектували процес завантаження на Одещині перших суден в рамках «зернової» ініціативи.

Фото: CNN Türk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-