У росії включили до «стоп-листа» 32 громадянина Нової Зеландії

У росії включили до «стоп-листа» 32 громадянина Нової Зеландії

Список
Укрінформ
російське МЗС у відповідь на антиросійські санкції внесло до стоп-листа 32 громадянина Нової Зеландії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт відомства.

«У відповідь на санкції уряду Нової Зеландії, які поширюються на все більшу кількість російських громадян – як офіційних осіб і членів їхніх сімей, так і представників ділових кіл та засобів масової інформації, – до національного «стоп-листа» додатково долучаються 32 новозеландці з-поміж керівників муніципальних органів, силових структур та журналістів», - йдеться у повідомленні.

При цьому висловлюється думка, що санкціоновані персони формують «русофобський порядок денний» у Новій Зеландії.

Читайте також: Зеленський обговорив подальше посилення санкцій проти рф з прем’єром Нової Зеландії

Уточнюється, що особам, внесеним до стоп-листа, в'їзд до росії закривається безстроково.

Серед зазначених осіб є заступник міністра оборони країни Майк Ядлі, заступник командувача Військово-морських сил Шейн Арнделл, оперативний командувач Військово-морських сил Герін Голдінг, інші військовокомандувачі; мери та члени міських рад великих міст; журналісти відомих новозеландських видань.

Вказано, що «з урахуванням того, що офіційний Веллінгтон не має наміру відмовлятися від антиросійського курсу та продовжує плодити нові рестрикції, робота над актуалізацією «чорного списку» буде тривати».

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Демократичні країни запроваджують санкції проти росії, одночасно надаючи допомогу Україні, яка дає відсіч агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-