Втручання у вибори: США запровадили санкції ще проти двох росіян та чотирьох компаній

Втручання у вибори: США запровадили санкції ще проти двох росіян та чотирьох компаній

Укрінформ
Міністерство фінансів США оголосило про запровадження санкцій проти двох осіб та чотирьох організацій з росії через їхню роль у «глобальних операціях щодо зловмисного впливу кремля та втручання у вибори».

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому на сайті відомства у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Ці фізичні та юридичні особи відігравали різні ролі у спробах росії маніпулювати й дестабілізувати Сполучені Штати, а також наших союзників і партнерів, включно з Україною», - зауважується в повідомленні.

Зокрема, до санкційного списку внесені російські організації «Антиглобалістичний рух росії», Центр підтримки й розвитку суспільних ініціатив «Креативна дипломатія», ТОВ «Іонов Трансконтінентал», Глобальне інформаційне агентство «STOP-Imperialism».

Читайте також: Кулеба – після розмови з Блінкеном: Нові жорсткі санкції США проти росії на підході

Також санкції запроваджені проти громадян рф Наталії Бурлінової та Олександра Іонова.

Дії цих осіб та організацій в Мінфіні США пов’язують із виконанням завдань російських спецслужб, зокрема ФСБ. Вони підтримували керовані кремлем операції впливу на США, союзників і партнерів, а також вербували у свої мережі інших людей для виконання конкретних завдань.

Зокрема, зазначається, що Олександр Іонов є співробітником ФСБ, який використовує різні посади й компанії, щоби поширювати дезінформацію кремля, а також докладає інших зусиль з метою шкідливого впливу. Окрім того, він був помічений у взаємодії з «кухарем» путіна Євгеном Пригожиним. Наталія Бурлінова, яка очолює центр «Креативна дипломатія», також пов’язана з російськими спецслужбами та фінансується кремлем.

Читайте також: Дорожня карта санкцій «Єрмака-Макфола» виконана на 60% - ОП

Організації, включені до списку санкцій, спрямовують свою діяльність, головним чином, на поширення дезінформації в іномовному середовищі.

Як повідомляв Укрінформ, у Конгресі США неодноразово звертали увагу на спроби росії поширювати брехню й дезінформацію за кордоном – з метою виправдання агресії проти України та інших дій, спрямованих на підрив міжнародного порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-