Держдеп США дозволив продати Німеччині винищувачі F-35

Держдеп США дозволив продати Німеччині винищувачі F-35

Укрінформ
Державний департамент США дозволив продати Німеччині військової техніки та обладнання на загальну суму 8,4 мільярда доларів.

Про це з посиланням на Міністерство оборони США повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Угода стосуватиметься закупівлі урядом Німеччини винищувачів F-35, а також боєприпасів та обладнання для них.

У Пентагоні заявили, що головними підрядниками угоди мають стати компанії Lockheed Martin, Boeing та Raytheon Technologies Corp.

Читайте також: Німеччина вже передала Україні три РСЗВ «Mars II», десять PzH 200 та п’ять «Гепардів»

Сама ж угода з’явилася в рамках проєкту модернізації німецької армії, про яку заявив канцлер ФРН Олаф Шольц після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України. Всього німецький уряд планує закупити у США 35 винищувачів F-35 на заміну своїм бойовим літакам типу Tornado.

Незважаючи на схвалення Державного департаменту, саме повідомлення ще не свідчить про підписання контракту або завершення переговорів між сторонами. Повідомлення про потенційний продаж зброї вимагається законом США.

Читайте також: Штати перекидають до Польщі шість винищувачів п’ятого покоління F-22

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня німецький уряд схвалив продаж Україні 100 сучасних самохідних гаубиць Panzerhaubitze2000.

Раніше міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт запевнила, що Німеччина й надалі надаватиме підтримку Україні в боротьбі з російською агресією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-