Штати перекидають до Польщі шість винищувачів п’ятого покоління F-22

Штати перекидають до Польщі шість винищувачів п’ятого покоління F-22

Укрінформ
На базу ВПС Британії зі Сполучених Штатів прибули шість винищувачів F-22, які будуть перебазовані до Польщі в межах місії посилення східного флангу НАТО.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АрміяInform.

«США на тлі розширення НАТО на схід перекидають з Аляски до Польщі шість винищувачів п’ятого покоління F-22 з метою стримування росії», - йдеться у повідомленні з посиланням на відомче видання Пентагону Stars and Stripes.

Зазначається, що у ніч вівторка винищувачі «Раптор», здатні виконувати місії як «повітря-повітря», так і «повітря-земля», прибули на базу Королівських військово-повітряних сил Британії Лейкенгіт. З неї F-22 перебазуються до польського міста Ласк, де дислокується 32-га тактична база польської авіації.

Читайте також: Польща закупить у Південної Кореї 180 танків та пів сотні винищувачів

Передислокація американських винищувачів здійснюється в межах ухваленого на останньому саміті НАТО в Мадриді рішення посилити захист східного флангу Альянсу на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Як уточнюється, місія із захисту повітряного простору передбачає збільшення систем протиракетної оборони наземного та повітряного базування біля східних кордонів НАТО.

Фото з сайту dailystar.co.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-