США розглядають питання про оголошення росії спонсором тероризму - посол

США розглядають питання про оголошення росії спонсором тероризму - посол

Укрінформ
Сполучені Штати серйозно розглядають питання про оголошення росії державою-спонсором тероризму.

Про це заявила посол США в Україні Бріджит Брінк в інтерв’ю Радіо Свобода, повідомляє Укрінформ.

«Щодо оголошення росії державою-спонсором тероризму, ми розглядаємо це питання, воно потребує ретельного аналізу відповідно до американських законів. Про те, що ми робимо: ми змушуємо росію відповідати за свої дії й продовжуємо це робити», - сказала Брінк.

Посол зауважила, що разом з партнерами та союзниками з усього світу США запровадили безпрецедентну за обсягом та глибиною кількість санкцій, і продовжуватимуть це робити й надалі. Вона акцентувала на тому, що росію відключили від фінансування з боку міжнародних фінансових установ, перешкодили використанню заморожених коштів центробанку для погашення свого боку.

«Ми використовуємо всі доступні засоби, які б застосовувалися для країни, яка є таким спонсором. Проте ми також серйозно розглядаємо таке оголошення. І ми продовжимо притягувати росію до відповідальності відповідно до нашого законодавства», - наголосила американський дипломат.

Читайте також: Штати засудили ракетний удар рф по Одеському порту

Як повідомляв Укрінформ, спікер Палати представників США Ненсі Пелосі підтримала звернення України до Конгресу з проханням визнати росію державою-спонсором тероризму та назвала путіна боягузом.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-