Спікер Пелосі: росія – спонсор міжнародного тероризму, а путін – боягуз

Спікер Пелосі: росія – спонсор міжнародного тероризму, а путін – боягуз

Укрінформ
Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі підтримує звернення України до Конгресу з проханням визнати росію державою-спонсором тероризму.

Як передає Укрінформ, про це вона сказала в інтерв’ю MSNBC, текст якого розміщено на іі вебсторінці.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи підтримує вона це звернення, вона сказала: «Безперечно, я виступаю за це вже давно. Якщо росія не включена до списку держав-спонсорів тероризму, то порвіть і викиньте такий список».

Вона нагадала, що лідер ядерної держави, яка вторгається в іншу країну, погрожує застосуванням тактичної ядерної зброї, спонукає своїх військових до актів насильства, галтування дівчат на очах їхніх матерів, і матерів – на очах дітей, викрадення дітей тощо. Ці акти насильства виходять за рамки цивілізованої людської поведінки, зазначила вона.

Читайте також: Байден планує затвердити ленд-ліз для України 9 травня – Білий дім

«Путін – боягуз. Він воює проти цивільного населення. Він воює проти дітей. Він використовує це як зброю у війні. Тому я вважаю, що вони мають бути у списку спонсорованих державою терористів, і сподіваюся, що це станеться», - додала вона, зазначивши, що рішення з цього питання у США має ухвалювати президент країни.

Спікер Палати представників підкреслила, що таке рішення полегшило б застосування санкцій проти росії, тому, на її думку «це дуже важливо зробити».

Читайте також: Ленд-ліз і санкції проти рф: Зеленський розповів про зустріч із Пелосі

Як повідомляв Укрінформ, 3 травня Верховна Рада ухвалила звернення до Палати представників і Сенату США щодо визнання рф спонсором тероризму.

Фото: ZACH GIBSON / MCT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-