Ленд-ліз і санкції проти рф: Зеленський розповів про зустріч із Пелосі

Ленд-ліз і санкції проти рф: Зеленський розповів про зустріч із Пелосі

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів чотиригодинні перемовини зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі, під час яких обговорили питання допомоги Україні, зокрема можливості ленд-лізу та посилення санкцій проти росії.

Про це Президент сказав у своєму відеозверненні, передає Укрінформ.

"Провели з пані Пелосі чотири години дуже предметних переговорів, як то кажуть багатоаспектні, зокрема про оборонне постачання, макрофінансову допомогу, санкційну політику, політичну взаємодію зі Сполученими Штатами Америки", - сказав Зеленський.

Він додав, що подякував за відродження історичної програми ленд-лізу, яка одного разу вже допомогла захистити свободу в Європі і тож може зробити це вдруге.

" Обговорили конкретні напрямки – як може працювати ленд-ліз, щоб якнайбільше посилити нашу державу і допомогти в боротьбі за свободу. Також подякував і за підготовку великого пакета допомоги Україні на 33 мільярди доларів США", - сказав Зеленський.

Він додав, що разом із Пелосі обговорили, яким чином можна посилити санкції проти росії так, щоб найбільш ефективно спонукати її до припинення війни і щоб обмежити будь-які можливості рф обходити вже застосовані та майбутні санкції.

Читайте також: Світ продовжить притягати росію до відповідальності – Байден

Президент також висловив вдячність партнерам України, які надсилають світу і росії такі важливі сигнали потужної підтримки України, відвідуючи нашу столицю у складний час.

Як повідомлялося, 1 травня Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі, яка прибула до нашої країни з візитом.

За вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американського міждержавного співробітництва, підтримку суверенної, незалежної та демократичної України Зеленський нагородив орденом княгині Ольги ІІІ ступеня Ненсі Пелосі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-