За «дискредитацію» армії в росії вже виписали 3,3 тисячі протоколів

За «дискредитацію» армії в росії вже виписали 3,3 тисячі протоколів

Укрінформ
У росії з початку повномасштабного вторгнення в Україну складено 3303 адміністративні протоколи за статтею про «дискредитацію» збройних сил.

Як передає Укрінформ, про це проєкт «Сетевые свободы» повідомляє у Телеграмі з посиланням на дані мвс росії.

«Поліція у росії склала 3 303 протоколи про дискредитацію армії. Така кількість справ порушена з моменту запровадження статті 20.3.3 КпАП 4 березня. У середньому поліція складає 35 протоколів про дискредитацію збройних сил рф кожного робочого дня», - йдеться у дописі.

Своєю чергою Телеграм-канал «Омбудсмен полиции 2» стверджує, що майже половину (48,4%) протоколів за цією статтею «завертають у судах». У зв’язку з цим заступник міністра внутрішніх справ рф александр горовой наказав провести додаткові заняття зі співробітниками поліції «з питань виявлення та документування» правопорушень за статтею про «дискредитацію» армії, а також проаналізувати, чому в таких справах припиняють провадження.

Читайте також: московський суд ліквідував Профспілку журналістів через «дискредитацію» армії рф

Адміністративна стаття про «дискредитацію» армії діє у росії майже від самого початку повномасштабної війни проти України, з 4 березня. Аналогічна стаття з'явилася у російському кримінальному кодексі, вона передбачає до п'яти років позбавлення волі. Окрім того, запроваджено ще одну репресивну статтю - щодо поширення «завідомо неправдивої» інформації про використання збройних сил рф. Максимальне покарання відповідно до неї - 15 років колонії.

Читайте також: У росії ухвалили закон про позасудове закриття ЗМІ за «фейки» та «дискредитацію» армії

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють мирні міста та села України, вбивають мирне населення. Водночас кремлівський режим посилює репресії у рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-