ІКАО визнала офіційний мінськ винним у примусовій посадці літака Ryanair

ІКАО визнала офіційний мінськ винним у примусовій посадці літака Ryanair

Укрінформ
Високопоставлений білоруський чиновник навмисно передав недостовірну інформацію про нібито замінування літака Ryanair в травні минулого року, наразивши екіпаж та пасажирів на небезпеку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, до такого висновку дійшли члени Ради ІКАО.

“Після розгляду остаточних результатів роботи місії із встановлення фактів, Рада ІКАО визнала, що погроза про замінування літака Ryanair рейсу FR4978 була навмисно неправдивою та наражала його на небезпеку. Більш того, погрозу було передано екіпажу літака за вказівкою високопоставленого білоруського посадовця”, - йдеться у поширеному пресрелізі.

Зазначається, що Рада ІКАО “засудила дії уряду Білорусі, який вчинив незаконне втручання”.

Читайте також: росіянка Сапега попросила лукашенка про помилування – BBC

До остаточного звіту, наданого Раді ІКАО, було внесено нову інформацію, а також інтерв’ю та записи перемовин контролерів у мінському аеропорту.

“Представник росії у Раді ІКАО висловив рішучу незгоду його держави із визначенням білорусі як джерела незаконного втручання, яке трапилося”, - стверджується у документі.

Читайте також: Протасевич оголосив, що подає позов до Ryanair

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня 2021 року літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку в Мінську.

Після приземлення були затримані двоє пасажирів - колишній редактор опозиційного Телеграм-каналу Nexta Роман Протасевич і його подруга, громадянка РФ Софія Сапега. У кінці червня Протасевича і Сапегу перевели під домашній арешт.

Після інциденту з літаком Європейська рада вирішила застосувати додаткові індивідуальні санкції проти посадових осіб та державних установ Білорусі, а також обмежувальні заходи проти економіки країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-