Протасевич оголосив, що подає позов до Ryanair

Протасевич оголосив, що подає позов до Ryanair

Відео
Укрінформ
Білоруський опозиціонер Роман Протасевич, який перебуває зараз під контролем спецслужб Білорусі, заявив у відеозверненні, що готовий подати позов до авіакомпанії Ryanair.

Як передає Укрінформ, про це Протасевич сказав у 18-хвилинному відео на білоруському ютуб-каналі «InfoSpecNaz БЕЛЯКОВ».

«Не розкриватиму всіх подробиць, але я планую подати позов до авіакомпанії Ryanair. Також я закликаю подати подібний позов усіх пасажирів, які перебували на борту цього рейсу», - йдеться у зверненні.

Уточнюється, що над позовом працює команда юристів. Обіцяно повідомити про деталі, «як тільки все буде підготовлено».

Читайте також: Експерти ICAO підготували звіт про посадку літака з Протасевичем у Мінську

Також опозиціонер, який перебуває під контролем спецслужб, "висловив надію", що його заява буде розглянута Радою Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO, ІКАО). «Оскільки я готовий надати задокументовані докази всіх своїх слів. І ці ж докази готові надати офіційні органи Республіки Білорусь, у розпорядженні яких це знаходиться», - йдеться у зверненні.

Білоруський опозиційний ТГ-канал NEXTA так прокоментував це відеозвернення: «Раніше Протасевич заявив про співпрацю з так званим правозахисним центром провладного політолога Бєлякова, відомого своїми "русскомирными" поглядами. Ми не знаємо, якого тиску зазнав Роман, але просимо не сприймати слова і дії заручника всерйоз».

Читайте також: Дівчина Протасевича просить у Лукашенка про помилування

Як повідомлялося, колишній співзасновник Nexta Роман Протасевич і його дівчина, росіянка Софія Сапега, були затримані білоруським режимом після того, як 23 травня 2021 року літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі, здійснив вимушену посадку. Після інциденту з літаком Європейська рада вирішила застосувати додаткові індивідуальні санкції проти посадових осіб і державних установ Білорусі, а також - обмежувальні заходи проти економіки країни.

Після затримання Протасевич, який перебуває під контролем білоруських спецслужб, почав робити заяви на підтримку Олександра Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-