За посаду прем’єра Британії далі боротимуться три кандидати

За посаду прем’єра Британії далі боротимуться три кандидати

Укрінформ
У Консервативній партії Великої Британії у вівторок визначили трьох кандидатів, які далі боротимуться за посаду прем’єр-міністра країни.

У четвертому турі внутрішньопартійних виборів найбільше голосів отримав колишній міністр фінансів країни Ріші Сунак (118), передає Укрінформ.

До передостаннього туру потрапили також заступниця міністра міжнародної торгівлі Пенні Мордонт та глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс. Водночас із подальшої боротьби вибула колишня заступниця міністра з питань рівноправності Кемі Баденох.

Порівняно з третім туром, у четвертому найбільше додаткових голосів здобула Трасс (15), найменше – Сунак (3).

Читайте також: Парламент Британії не зміг оголосити вотум недовіри уряду Джонсона

Сунак, Мордонт і Трасс у середу братимуть участь у п’ятому турі внутрішньопартійних виборів. Після цього серед двох кандидатів, які залишаються, переможець обиратиметься шляхом поштового голосування серед усіх членів Консервативної партії Сполученого Королівства.

Переможець має бути оголошений не пізніше 5 вересня. Тоді ж він обійме посаду глави британського уряду.

Читайте також: Глава МЗС Британії каже, що готова осадити лаврова та зустрітися з путіним на G20

Прем'єр-міністр Борис Джонсон на початку липня був змушений подати у відставку з посади лідера Консервативної партії під тиском кількох внутрішньополітичних скандалів і закликів однопартійців. До обрання нового лідера торі Джонсон продовжує виконувати обов’язки глави уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-