Глава МЗС Британії каже, що готова осадити лаврова та зустрітися з путіним на G20

Глава МЗС Британії каже, що готова осадити лаврова та зустрітися з путіним на G20

Укрінформ
Глава МЗС Великобританії Ліз Трасс стала єдиним кандидатом у прем'єри Великобританії, яка заявила про готовність зустрітися з президентом рф володимиром путіним на G20.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Independent.

Інші кандидати на других теледебатах сказали, що не стали б зустрічатися з російським президентом.

"Я була готова осадити сергія лаврова. І я готова сказати безпосередньо путіну і викликати його на розмову за участю таких великих країн, як Індія, Індонезія. Таким чином, я поїду туди і викличу його на розмову", - сказала трас.

Читайте також: На фінансовому саміті G20 засудили війну росії проти України

Заступник міністра з міжнародної торгівлі Пенні Мордонт сказала, що не стала б зустрічатися з російським президентом в теперішніх обставинах.

Голова Комітету Палати громад Том Тугендхат вважає, що зараз неправильно сідати за стіл переговорів.

Ексзаступник міністра у справах жінок і рівноправності Кемі Баденок сказала, що не буде витрачати на це час.

Колишній міністр фінансів Ріші Сунак нагадав, що на зустрічі міністрів фінансів G20 бойкотував участь російської сторони.

Втім, всі кандидати засудили російську агресію проти України.

Читайте також: Британія після Джонсона: курс на підтримку України не переглядатиметься

Як повідомляв Укрінформ, заява Джонсона про відставку спричинила внутрішньопартійне обговорення щодо конкурсу на нового лідера консерваторів, який стане наступним главою уряду.

Ключові особи в Консервативній партії висловлюються за призначення нового прем'єр-міністра до початку вересня, коли Палата громад парламенту повернеться з літніх канікул. Плани проведення відповідного конкурсу будуть затверджені в понеділок на засіданні так званого «Комітету 1922 року» - групи консерваторів Палати громад.

Читайте також: Ліз Трасс вирішила долучитися до боротьби за крісло прем'єра Британії

Конкурс відбуватиметься у два етапи. На першому члени парламенту від консерваторів скоротять список кандидатів до двох. Потім розпочнеться кампанія серед партійців по всій країні, яка й визначить наступного лідера. Старші члени «Комітету 1922 року» бажають завершити парламентський етап конкурсу до оголошення канікул 21 липня.

Джонсон заявив про свою відставку в четвер. Він офіційно піде з посади прем’єр-міністра після обрання нового лідера Консервативної партії, якого королева призначить главою уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-