В аеропорту Відня провели акцію до восьмої річниці трагедії МН17

В аеропорту Відня провели акцію до восьмої річниці трагедії МН17

Фото
Укрінформ
У Віденському міжнародному аеропорту "Швехат" у неділю відбувся мітинг у пам'ять про жертв катастрофи рейсу МН17, збитого російськими військами вісім років тому над окупованою територією Донеччини.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

Захід був організований ГО "Unlimited Democracy”. На галявині перед віденським летовищем представники української громади розклали картонні "уламки малайзійського Боїнга" як нагадування про катастрофу. Частина учасників акції з "кривавим" макіяжем на обличчі розмістилися посеред "уламків", зображуючи жертв трагедії. У руках демонстранти тримали плакати з написами англійською мовою "росія – це терористична держава" та "Зупиніть війну – зупиніть путіна".

Після цього вони пройшли через термінал віденського аеропорту, нагадуючи пасажирам та членам екіпажів про загрозу, яку становить агресія росії. Присутнім роздавали буклети з інформацією про катастрофу та судове переслідування винуватих.

Читайте також: У Нідерландах вшанували пам'ять загиблих у катастрофі МН17

Як заявила голова "Unlimited Democracy" Анна Паттерманн, восьмі роковини трагедії МН17 минають на тлі повномасштабного військового вторгнення рф в Україну, нагадуючи, що "російська агресія становить небезпеку для всіх нас".

"Збиття МН17 – це велика трагедія, яка показує нам дві речі: яскравий приклад впливу росії в інформаційному просторі за рахунок масового поширення дезінформації та те, що війну проти України, світу та західних цінностей російська федерація розпочала ще у 2013-2014 роках", - заявила Патерманн.

У Відні пройшла акція до річниці трагедії MH17

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Читайте також: У Нідерландах у восьмі роковини трагедії МН17 імена загиблих зачитали їхні родичі

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК "Бук". Це колишній офіцер фсб, колишній "міністр оборони" так званої "днр" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник гру генштабу збройних сил рф, глава "гру днр" Сергій Дубинський, підполковник гру Олег Пулатов (усі - громадяни рф), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "днр".

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Фото: Ганна Корнієнко 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-