рф проводить у Німеччині інформаційну спецоперацію для дискредитації України – розвідка

рф проводить у Німеччині інформаційну спецоперацію для дискредитації України – розвідка

Укрінформ
російська федерація проводить інформаційну спецоперацію в Німеччині, спрямовану на дискредитацію України та політичного керівництва держави.

Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначають у ГУР, російські інформвійська за кураторства адміністрації президента рф 14-15 лютого провели чергову кампанію в інформаційному полі Німеччини з метою дискредитації Президента Володимира Зеленського та зменшення міжнародної підтримки України.

«Журналістам німецького видання Deutschland-Kurier було передано матеріали, начебто захоплені росіянами в регіональному відділенні СБУ Маріуполя. В переданих «документах» йдеться про начебто ведення спецслужбою України роботи по місії ОБСЄ на Донбасі. Стаття в Deutschland-Kurier мала назву: «Хороший пан Зеленський: його спецслужби шпигували за співробітниками ОБСЄ?», - ідеться в повідомленні.

У ГУР МОУ зауважили, що для поширення матеріалу у соцмережах було задіяно «фабрику фейків», яку курує Олексій Гореславський. До 2020 року він обіймав посаду заступника глави управління громадськими проєктами адміністрації президента рф, а нині є керівником створених під кураторством адміністрації президента рф АНО «Діалог» та «Інститут розвитку інтернету», які безпосередньо залучені до ведення інформаційної війни на європейському напрямку.

За даними ГУР, для створення враження широкого обговорення теми «фабрика фейків» підготувала стандартні «коментарі», які поширюються під публікаціями матеріалу в соцмережах. У них ідеться, зокрема, що нібито «підтримка України спричинила катастрофу економіки Німеччини»; «не варто більше підтримувати Зеленського», «я ніколи не був прихильником конфлікту з путіним» тощо.

У розвідці також звертають увагу на те, що гібридна війна рф проти України ведеться багато років, і «щедрі фінансові вливання країни-окупанта дозволяють купувати лояльність окремих журналістів, експертів та політиків».

Читайте також: Ретранслятори «руского міра»: в РНБО назвали іноземних військових, журналістів, політиків

Як повідомляв Укрінформ, аналітики Центру протидії дезінформації виявили понад сотню представників міжнародної спільноти - науковців, військових, журналістів та політиків, які прямо або опосередковано просувають проросійські наративи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-