Міністр закордонних справ Італії: Політична криза може зірвати поставки Україні зброї

Міністр закордонних справ Італії: Політична криза може зірвати поставки Україні зброї

Укрінформ
Політична криза в Італії загрожує позбавити Україну життєво важливої військової підтримки в її боротьбі проти росії.

Про це міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо сказав у інтерв’ю Politico, повідомляє Укрінформ.

За словами Ді Майо, критики прем’єр-міністра Маріо Драгі виконують роботу президента росії путіна, намагаючись позбавити Драгі його крісла. Глава МЗС закликав політичні партії не підтримувати відставку уряду під час голосування наступного тижня.

«росіяни просто зараз святкують, що домоглися падіння ще одного західного уряду», - сказав він.

«Тепер я маю сумнів, що ми зможемо надіслати зброю [Україні]. Це одна з багатьох серйозних проблем», - додав Ді Майо.

Глава італійського МЗС зазначив, що якщо депутати парламенту проголосують за відставку Драгі, той продовжуватиме виконувати обов’язки з обмеженими повноваженнями до дострокових виборів. Це, у свою чергу, може призвести до паралічу влади, і країна залишиться без можливості продовжувати озброювати Україну, під питанням будуть нові газові угоди для створення запасів у випадку, якщо росія припинить постачання.

«Якщо уряд впаде в середу, ми не матимемо повноважень підписувати будь-які нові енергетичні контракти, і це серйозно, тому що ми рухаємося до зими», – сказав міністр.

Зазначається, що партія «Рух п'яти зірок», яка була частиною коаліції прем’єр-міністра Драгі, бойкотувала вотум довіри в четвер, що призвело до того, що Драгі запропонував свою відставку. Глава держави Серджо Маттарелла її відхилив.

Читайте також: Кулеба подякував главі МЗС Італії за тверду підтримку України

Як повідомлялося, 14 липня прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі подав заяву про відставку, однак президент держави її не прийняв.

Під час попередніх загальних виборів в Італії у 2018 році популістська партія “Рух п'яти зірок” отримала найбільше голосів виборців, однак відтоді суттєво втратила народну підтримку. Її також залишили кілька відомих членів, зокрема міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо, який не погодився з рішенням партії не підтримувати резолюцію про допомогу Україні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-