Сійярто не збирається повертати путіну «орден дружби»

Сійярто не збирається повертати путіну «орден дружби»

Укрінформ
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що не збирається повертати президенту рф володимиру путіну отриманий від нього "орден дружби", оскільки отримав нагороду "за мирних умов".

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це глава угорського МЗС заявив у четвер під час пресконференції у Відні зі своїм австрійським колегою Александером Шалленбергом.

"Ні. Тому, що я отримав його за мирних умов", - заявив Сійярто, відповідаючи на питання, чи думав він про те, щоб повернути путіну "орден дружби".

За словами угорського міністра, "те, що сталося за мирних умов, неважливе і не має значення, коли є війна".

Під час пресконференції Сійярто також заявив, що Угорщина "сильно страждає" як від наслідків війни в Україні, так і санкцій ЄС проти росії. На цьому тлі він заявив, що "зараз потрібно сконцентрувати на мирі" в Україні, оскільки він є "єдиним рішенням усіх проблем, які ми зараз маємо". За його словами, ЄС довго концентрувався над санкціями, однак війна продовжується та інтенсифікується, а тому зараз потрібно "сконцентруватися на тому, як досягти мир".

Читайте також: Угорщина у ситуації з нафтовим ембарго виступає в ролі троянського коня росії в ЄС – Огризко

Як повідомлялося, у листопаді 2021 року, на тлі масштабної концентрації росією військ на кордоні з Україною перед повномасштабним вторгненням, путін нагородив "орденом дружби" міністра закордонних справ Угорщини Сійярто "за великий внесок у розвиток відносин із росією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-