Нідерланди додатково виділять Міжнародному кримінальному суду €1 мільйон

Нідерланди додатково виділять Міжнародному кримінальному суду €1 мільйон

Укрінформ
Нідерланди додатково виділять Міжнародному кримінальному суду (МКС) ще один мільйон євро, також один мільйон обіцяють на психосоціальну підтримку жертв сексуального насильства.

Про це міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра сказав в Гаазі під час виступу на міжнародній конференції щодо координації зусиль, спрямованих на досягнення справедливості через ситуацію в Україні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Нідерланди пожертвують МКС ще один мільйон євро. Ми також зобов'язалися додатково виділити один мільйон євро на підтримку офісу ООН з прав людини в Україні. І ми обіцяємо виділити ще один мільйон на психосоціальну підтримку жертв сексуального насильства”, - зазначив він.

Гукстра наголосив, що важливо запобігти злочинам у майбутньому і що шлях до справедливості допомагає суспільству вчитися на серйозних помилках. “У 1899 році, коли весь світ зібрався на Гаазьку мирну конференцію, пролунав перший заклик до судового розгляду воєнних злочинів. Відтоді було досягнуто стільки прогресу. Агресія стала міжнародним злочином. І ми створили постійний міжнародний суд, який може притягувати окремих осіб до відповідальності. Отже, у нашій боротьбі з безкарністю ми маємо всі необхідні інструменти. Наша наступна мета – об’єднати зусилля в єдиному підході”, - додав він.

Читайте також: Кулеба на конференції у Гаазі запропонує створити спецтрибунал для росії

Як повідомляв Укрінформ, у Гаазі сьогодні проходить міжнародна конференція щодо координації зусиль міжнародного співтовариства, спрямованих на розслідування злочинів, скоєних росією в Україні, та забезпечення правосуддя.

Участь у заході беруть міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра, прокурор МКС Карім Хан, єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

Президент України Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба беруть участь у режимі онлайн.

Загалом понад 20 міністрів закордонних справ, міністрів юстиції, генеральних прокурорів із різних країн беруть участь у конференції в Гаазі.

Організаторами міжнародної конференції щодо посилення та координації зусиль для притягнення росії до відповідальності за злочини на території України є Нідерланди.

Очікується, що на конференції сторони досліджуватимуть можливості для співпраці, зокрема координацію дій щодо проведення розслідування в Україні під егідою Офісу прокурора (МКС). Також буде надано рекомендації зі збору та зберігання доказів та посилення співпраці з неурядовими організаціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-