У росії опозиціонера Яшина відправили під арешт за «фейки» про армію рф

У росії опозиціонера Яшина відправили під арешт за «фейки» про армію рф

Укрінформ
російського опозиційного політика, депутата московського муніципального округу Красносільський Іллю Яшина заарештували до 12 вересня у справі про «фейки» стосовно російської армії за його потокове мультимедіа про вбивства в Бучі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Медіазона".

Раніше, 12 липня, головне слідче управління слідкому рф порушило кримінальну справу проти політика за частиною 2 статті 207.3 КК рф. Як зазначав адвокат політика, його можуть засудити до 10 років колонії.

Приводом став стрім Яшина на YouTube, в якому він розповідав про вбивства в Бучі. Ймовірно, йдеться про ефір Яшина від 7 квітня.

Читайте також: У рф помер учений-фізик, звинувачений у держзраді, який лікувався від раку

«Все це абсолютно апокаліптична картина, знаєте, як у фільмах жахів. Мертві тіла з відкритими очима, із зав'язаними за спиною руками», — говорив політик під час стріму. Він також наводив уривок із сюжету Бі-бі-сі та коментував аргументи російської пропаганди, яка стверджує, що смерть мирних жителів — це постановка.

Ілля Яшин — один із небагатьох опозиційних політиків, які після вторгнення в Україну залишилися у росії.

У травні на Яшина склали чотири протоколи за адміністративною статтею про «дискредитацію» російської армії.

Читайте також: Активіста в росії оштрафували за лапки у слові «спецоперація»

Раніше справу про «фейки» порушили проти двох інших депутатів муніципального округу Красносільський — Олексія Горінова та Олени Котьоночкіної. Горінова 8 липня суд у москві засудив до семи років позбавлення волі. Котьоночкіна перебуває за кордоном.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-