У рф проти опозиційного політика відкрили справу за «фейки» про армію

У рф проти опозиційного політика відкрили справу за «фейки» про армію

Укрінформ
Російський опозиційний політик Ілля Яшин став фігурантом кримінальної справи за статтею про «фейки» про російську армію.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук адвоката Вадима Прохорова.

«Щодо Іллі Яшин головним слідчим управлінням скр порушено кримінальну справу за ст. 207.3 КК росії. Зараз мені зателефонував слідчий – починається обшук у нього вдома. Їду на місце», - написав Прохоров.

Сам Яшин перебуває у спецприймачі, де відбуває 15 діб адміністративного арешту, призначені за обвинуваченням у непокорі поліцейському. Він має вийти на волю у ніч проти 13 липня.

Читайте також: У рф суд заочно заарештував 72-річного академіка, який проти війни з Україною

Ілля Яшин — один із небагатьох опозиційних політиків, які після повномасштабного вторгнення в Україну залишилися в росії. Він неодноразово публічно висловлювався проти війни.

У травні на Яшина склали чотири протоколи за адміністративною статтею про «дискредитацію» російської армії. Сумарний штраф за ними становив 90 тисяч рублів.

Читайте також: У рф помер учений-фізик, звинувачений у держзраді, який лікувався від раку

Яшин був свідком у справі про «фейки», порушену проти двох інших депутатів муніципального округу Красносельський — Олексія Горінова та Олени Котьоночкіної. Горінова 8 липня суд у Москві засудив до семи років позбавлення волі (він став першою людиною, яка отримала реальний термін за статтею про «фейки»), Котьоночкіна перебуває за кордоном; її оголосили у розшук.

24 лютого росії розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-