За добу Литва не впустила на свою територію 34 російські вантажівки

За добу Литва не впустила на свою територію 34 російські вантажівки

Укрінформ
Після набуття чинності 10 липня заборони на нові види вантажів щодо транзитів російських товарів до Калінінграда Литва за минулу добу не пропустила через кордон 34 вантажівки.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національного мовника LRT.

«Частина вантажівок везла вантаж через білорусь до Калінінграда, інші намагалися в'їхати до Литви з Калінінграда», - сказала представник Митного департаменту Литви Ліна Лаурінайтіте-Грігене.

За її словами, робилися спроби ввезення автозапчастин, деревини, меблів, алкогольних напоїв та інших товарів. «Розгорнуті та повернуті на російську та білоруську сторону вантажівки перевозили автозапчастини, ліс та вироби з дерева, меблі, мастильні матеріали, скло, міцні алкогольні напої», - йдеться у повідомленні митниці.

П'ять фізичних осіб, які перевозили алкоголь, не змогли в'їхати до Литви через прикордонний пост Панемуне, де з російського боку ремонтується міст Королеви Луїзи та можливий лише пішохідний перехід.

З 10 липня після закінчення перехідного періоду п'ятого пакету санкцій ЄС проти росії через Литву забороняється перевозити цемент, спирт, дерево, скло, алюміній, вироби з паперу, гіпс та інші товари російського походження.

Читайте також: ЄС додатково допоможе компаніям, постраждалим від антиросійських санкцій

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомблять мирні міста та села України, вбивають мирне населення. Демократичні країни запровадили санкції проти росії.

Фото: J. Biliūno/BNS nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-