У Туреччині анонсували чотиристоронню зустріч у Стамбулі щодо «зернових коридорів»

У Туреччині анонсували чотиристоронню зустріч у Стамбулі щодо «зернових коридорів»

Укрінформ
У Стамбулі у середу, 13 липня, відбудеться зустріч військових делегацій Туреччини, України та росії, а також делегації ООН щодо експорту українського зерна Чорним морем.

Про це йдеться у заяві міністра оборони Туреччини Хулусі Акара, опубліковану на сайті відомства, повідомляє Укрінформ.

«Військові делегації міністерств оборони Туреччини, російської федерації та України та делегація Організації Об’єднаних Націй завтра у Стамбулі проведуть переговори щодо безпечної відправки на міжнародні ринки морем зерна, яке очікує в українських портах», - зазначив міністр.

Акар нагадав, що з питання врегулювання продовольчої кризи проводив переговори з міністрами оборони України та рф, після чого на рівні міністерств було створено постійно діючий канал зв'язку. Крім того, делегація Міноборони Туреччини відвідувала Москву, а українська військова делегація - Анкару.

Читайте також: Вісім іноземних суден зайшли до українських портів за агропродукцією

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 11 липня провів перемовини з Президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, під час яких обговорювалася важливість розблокування українських портів та відновлення експорту зерна, а також запобігання вивезенню росією українського зерна з захоплених територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-