Вісім іноземних суден зайшли до українських портів за агропродукцією

Вісім іноземних суден зайшли до українських портів за агропродукцією

Укрінформ
Перші вісім іноземних суден прибули до портів України, щоб експортувати агропродукцію - до забезпечення перевезень залучені підрозділи ВМС ЗСУ.

Про це повідомляє у Фейсбуці пресслужба ВМС ЗСУ, передає Укрінформ.

«За зверненням Мінінфраструктури Військово-Морські сили ЗСУ долучились до організації забезпечення перевезень цивільними суднами агропродукції через гирло Бистре суднового ходу річки Дунай-Чорне море. Перші вісім іноземних суден вже прибули до портів України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Раді пропонують скасувати ввізне мито на товари для зберігання зерна

Зазначається, що використання цього каналу стало можливим завдяки звільненню від російських загарбників острова Зміїний, який «дозволяє контролювати надводну та частково повітряну обстановку на півдні України, чим користувалися загарбники, блокуючи рух цивільних суден у південній частині нашої країни».

У ВМС нагадали, що раніше через блокаду цивільного судноплавства компаніям з морського транспортування довелося використовувати канал Суліна, що призвело до скупчення великої кількості суден і значного перевантаження каналу.

Як повідомлялося, через російську агресію та блокаду в Чорному морі в українських портах були заблоковані мільйони тонн українського зерна, значна частина якого призначалася для боротьби зі світовою кризою. Частково відновивши експорт агропродукції річковим шляхом, Україна сприяє в її вирішенні.

Читайте також: Звільнення Зміїного «відкрило» гирло Бистре для суден з агропродукцією

Більшість портів нашої країни все ще залишаються закритими, оскільки війська рф продовжують завдавати ударів по об'єктах критичної інфраструктури та цивільних суднах у Чорному морі. Так, нещодавно ворог завдав ракетного удару по «Millennial Spirit» під прапором Молдови, після чого судно затонуло.

Фото: ВМС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-