У Штатах кажуть, що Іран планує передати рф кілька сотень бойових дронів

У Штатах кажуть, що Іран планує передати рф кілька сотень бойових дронів

Укрінформ
Уряд Ірану готується вже найближчим часом передати російським силам кілька сотень безпілотників, у тому числі здатних нести зброю, а також розпочати навчання російських військових вже цього місяця.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Білому домі радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо інформацію, яка вказує на те, що уряд Ірану готується передати росії до кількох сотень безпілотних літальних апаратів (БПЛА), у тому числі ударних, у прискореному порядку»,- зауважив радник президента США.

Читайте також: МАУ подала позов проти Ірану через збиття пасажирського літака

Він поінформував, що ці дрони використовувалися раніше підтримуваними Іраном силами для нападу на Саудівську Аравію.

Крім того, він підкреслив, що, за розвідданими, Іран готується почати проводити навчання російських військових для роботи з цими системами у липні.

За його словами, поки неясно, чи розпочала іранська сторона поставки цих дронів в росію.

«З нашої позиції, ми продовжимо робити свій внесок, щоби підтримувати ефективну оборону України та допомагати українцям продемонструвати, що будь-які спроби росії стерти Україну з карти світу не принесуть їй успіху»,- підкреслив радник президента США.

Читайте також: США ввели санкції проти міжнародної мережі, що допомагала Ірану обійти нафтове ембарго

Як повідомляв Укрінформ, Джейк Салліван у понеділок запевнив, що Сполучені Штати, а також союзники докладуть усіх зусиль, щоби росія не досягла жодних намічених цілей в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-