США ввели санкції проти міжнародної мережі, що допомагала Ірану обійти нафтове ембарго

США ввели санкції проти міжнародної мережі, що допомагала Ірану обійти нафтове ембарго

Укрінформ
Уряд США запровадив санкції проти 15 осіб і організацій з Ірану, В’єтнаму, ОАЕ, Сінгапуру й Гонконгу, які займалися незаконним продажем і транспортуванням іранської нафти – попри міжнародні обмеження, введені проти Тегерана раніше.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), оприлюдненому в середу, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC наклав санкції на міжнародну мережу фізичних і юридичних осіб, які використовували підставні компанії з Перської затоки, щоби сприяти доставкам та продажу іранської нафти та нафтохімічних продуктів від іранських компаній в країни Східної Азії на сотні мільйонів доларів США»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Іран та росія дедалі більше знижують ціни на нафту в боротьбі за китайський ринок

Під нові обмеження потрапили, зокрема, експорті, логістичні та інші компанії, які забезпечували роботу схем з незаконного переміщення й продажу іранської нафти.

За словами заступника міністра фінансів США Браяна Нельсона, хоча Сполучені Штати і прагнуть повернутися до Спільного всеосяжного плану дій у відносинах з Іраном, це не означає, що можна не дотримуватися санкцій на продаж іранської нафти.

Читайте також: Ціну російської нафти хочуть обмежити на рівні $40-60 за барель — Bloomberg

Водночас зазначається, що Державний департамент США запровадив обмеження проти п’яти організацій, розташованих в Ірані, В’єтнамі та Сінгапурі, а також двох суден у зв’язку з їхньою участю в операціях з продажу й транспортування нафтопродуктів з Ірану.

Читайте також: Іран має бути притягнутий до відповідальності за збиття рейсу МАУ – країни G7

Як повідомляв Укрінформ, уряд Сполучених Штатів запроваджує санкції проти Ірану з 1979 року, через утиски прав людини, розробку ядерної зброї, підтримку терористичних організацій та дестабілізації миру в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-