Іран та росія дедалі більше знижують ціни на нафту в боротьбі за китайський ринок

Іран та росія дедалі більше знижують ціни на нафту в боротьбі за китайський ринок

Укрінформ
Після вторгнення в Україну Іран та росія дедалі більше знижують ціни на нафту в боротьбі за ринок Китаю.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

“москва почала активно постачати нафту до Китаю після вторгнення в Україну, оскільки санкції значно зменшили можливості рф експортувати сировину до Європи. Через це іранським виробникам доводиться знижувати ціни на свою нафту, оскільки Китай залишається єдиним великим ринком збуту для Ірану”, - йдеться в повідомленні.

Зменшуючи вартість сировини, Іран таки зумів залишитися серйозним конкурентом росії в Китайській Народній Республіці, зберіг сильні експортні позиції й посилюватиме їх у майбутньому.

російська влада розуміє, що Європа активно шукає альтернативні варіанти, щоб повністю відмовитися від енергоресурсів росії, тому втратити китайський ринок росіяни не можуть.

У ЦПД нагадали, що путін запросив до себе лідера КНР, проте Сі Цзіньпін відмовився від візиту до рф, мотивуючи своє рішення пандемією коронавірусу.

“Подібні дії можуть привести до того, що рф доведеться ще дешевше продавати свою нафту, втрачаючи мільярди доларів”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Грецькі компанії рятують росію від нафтового ембаргоКулеба

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала пряме вторгнення проти України, продовживши військову агресію, що розпочалася 2014 року. Війська рф проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Країни ЄС погодили вже шість пакетів економічних та індивідуальних санкцій проти росії та близьких до кремлівського режиму осіб, які обмежують здатність росії до продовження війни проти України.

Лідери G7 наприкінці червня дійшли «абсолютного консенсусу» навколо необхідності обмеження ціни на російську нафту. Якщо такий захід буде врешті-решт запроваджено, російська нафта може подешевшати для покупців приблизно вдвічі проти нинішньої ціни, звазначав прем'єр Японії Фуміо Кісіда.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-