МАУ подала позов проти Ірану через збиття пасажирського літака

МАУ подала позов проти Ірану через збиття пасажирського літака

Укрінформ
Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) подала позов проти Ірану через збиття українського пасажирського літака, який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ.

Відповідну інформацію Укрінформу підтвердили в МАУ.

Раніше в ЗМІ з’явилась інформація, що авіакомпанія подала позов проти Ірану через збиття пасажирського літака, внаслідок чого загинули 176 людей. Повідомлялось, що позов, поданий до суду в Онтаріо, а також датований січнем 2022 року. У ньому Іран і Корпус вартових ісламської революції вказані двома відповідачами. Документ містить вимоги компенсації від Ірану.

Читайте також: Авіатроща під Тегераном: Наша мета – встановлення справедливості, а не приниження Ірану

Як повідомлялось, 8 січня у небі над Іраном був збитий літак МАУ, який виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ. На борту перебували громадяни Ірану, Канади, України, Швеції, Афганістану та Великої Британії.

Усі 176 осіб загинули, серед них – одинадцятеро українців (дев'ятеро членів екіпажу та двоє пасажирів). Після кількох днів заперечень іранська влада визнала, що український літак був помилково збитий зенітно-ракетним комплексом протиповітряної оборони.

Читайте також: У справі літака МАУ Іран не розглядає інших версій, окрім «людської помилки» - Джапарова

Пізніше Уряд Ірану ухвалив рішення виділити 150 тисяч доларів на компенсацію родині кожного пасажира, який загинув внаслідок авіакатастрофи, але деякі родини відмовилися від цих грошей.

У червні країни «Групи семи» (Велика Британія, Італія, Канада, Німеччина, США, Франція та Японія) заявили, що продовжуватимуть підтримувати міжнародні зусилля з притягнення Ірану до відповідальності за збиття пасажирського літака рейсу PS752 авіакомпанії МАУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-