У Раді Європи закликали Туреччину виконати рішення ЄСПЛ і звільнити Османа Кавалу

У Раді Європи закликали Туреччину виконати рішення ЄСПЛ і звільнити Османа Кавалу

Укрінформ
Лідери Ради Європи закликали Туреччину виконати рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) і звільнити з ув’язнення турецького громадського діяча і бізнесмена Османа Кавалу.

Про це повідомляється на сайті Ради Європи, передає Укрінформ.

Зазначається, що відповідну заяву щодо рішення ЄСПЛ у справі Кавали зробили міністр закордонних справ Ірландії та голова Комітету міністрів Ради Європи Саймон Ковені, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич.

“У своєму сьогоднішньому рішенні Європейський суд підтвердив позицію Комітету міністрів про те, що, не добившись звільнення Османа Кавали після першого рішення Суду у цій справі, Туреччина не виконала своїх зобов’язань за Європейською конвенцією з прав людини. Ми вітаємо винесене сьогодні рішення, яке дає чітку відповідь на це питання. Ми знову закликаємо негайно звільнити пана Кавалу”, - йдеться у заяві.

Читайте також: Туреччина скасувала акредитацію 9 почесних консулів – ЗМІ

“Ми закликаємо Туреччину, як Сторону Конвенції, вжити всіх необхідних заходів для виконання рішення”, - наголошують лідери Ради Європи.

ЄСПЛ 11 липня оприлюднив висновок, у якому встановлено, що Туреччина не виконала свого зобов’язання згідно зі статтею 46 §1 щодо виконання рішення, винесеного 10 грудня 2019 року, яке вимагало від уряду припинити тримання Кавали під вартою та забезпечити його негайне звільнення.

Як відомо, Осман Кавала перебуває в ув’язненні, він був звинувачений в причетності до організації в Туреччині путчу влітку 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-