Туреччина скасувала акредитацію 9 почесних консулів – ЗМІ

Туреччина скасувала акредитацію 9 почесних консулів – ЗМІ

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Туреччини без оголошення підстав анулювало акредитаційні картки почесних консулів 9 країн, акредитація яких мала закінчитися у 2025 році.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання Yeni Çağ.

Як вказує видання, додаючи фото документа, відповідне рішення МЗС Туреччини від 12 жовтня 2021 року стосується почесних консулів Швеції в Анталії, Британії в Бодрумі, Бельгії в Ізмірі, Австрії в Ізмірі, Румунії в Іскендеруні, Ефіопії в Конії, Співдружності Домініка в Стамбулі, Белізи в Стамбулі, Литви в Невшехірі.

«Нам прикро, що змушені повідомити, що почесне консульство Швеції в Анталії на даний момент не може надавати консульські послуги. Те, що ми тимчасово не можемо продовжувати нашу консульську діяльність в Анталії, обумовлено тим, що турецька влада попросила припинення повноважень нинішнього почесного консула Ніли Сагир, яка багато років представляла Швецію і якій було продовжено термін повноважень до 2025 року», - цитує видання генконсульство Швеції в Стамбулі.

У МЗС Туреччини це повідомлення наразі не прокоментували.

Читайте також: Росія не дає дипломатам ЄС ковід-документи, бо щеплені «не тією вакциною»

Як повідомляв Укрінформ, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган 23 жовтня заявив, що дав доручення міністру закордонних справ Мевлюту Чавушоглу оголосити персонами нон ґрата послів 10 країн, які закликали звільнити активіста Османа Кавали, обвинуваченого у причетності до спроби держперевороту у 2016 році.

До заклику звільнити Османа Кавалу доєдналися посольства ФРН, Франції, Нової Зеландії, Канади, Фінляндії, Швеції, Норвегії, Данії, Нідерландів та США. 19 жовтня МЗС Туреччини викликало послів десяти країн після закликів звільнити Османа Кавалу, якого звинувачують в причетності до спроби державного перевороту у липні 2016 року, вважаючи такі дії втручанням у діяльність судової системи країни.

Пізніше президент Ердоган прийняв рішення не оголошувати послів персонами нон ґрата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-