У Литві набули чинності санкції, що посилюють обмеження на транзит до Калінінграда

У Литві набули чинності санкції, що посилюють обмеження на транзит до Калінінграда

Укрінформ
У Литві з 10 липня набула чинності заборона на перевезення цементу, спирту та інших товарів російського походження.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Delfi.

Уточнюється, що обмеження торкнеться і транзиту до Калінінградської області рф, хоча раніше передбачалося, що в новому роз'ясненні щодо застосування санкцій від Європейської комісії можуть виникнути винятки.

Представник митного департаменту при литовському міністерстві фінансів підтвердив інформацію у понеділок. За його даними, заборона поширилася також на деревину і промислові хімікати на спиртовій основі, передає DW.

Читайте також: Лінкявічюс потролив російських чиновників через заяви про Аляску

У МЗС Литви наголосили, що наземний транзит між Калінінградською областю та іншими частинами росії не зупинено і не заблоковано. «Транзит пасажирів і вантажів, які не підпали під санкції ЄС, триває. Литва не запроваджувала жодних односторонніх, індивідуальних чи додаткових обмежень на цей транзит», - нагадали у МЗС.

Заборону на ввезення й транспортування цементу, спирту та іншої продукції пояснили тим, що росія "отримує значний дохід від цих товарів і тому може здійснювати дії, що дестабілізують ситуацію в Україні". Певні винятки передбачені лише для хлористого калію та мінеральних або хімічних добрив, що містять азот, фосфор і калій, уточнило Delfi.

Читайте також: Литва не збирається скасовувати заборону транзиту товарів з рф - євродепутат

Чергове розширення обмежень очікується 10 серпня, коли має набути чинності заборона на провезення вугілля та інших видів твердих копалин.

Як повідомлялося, транзит сталі та чорних металів через Литву до Калінінграда було зупинено після того, як 17 червня набули чинності санкції Євросоюзу з четвертого пакету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-