У боротьбі за крісло британського прем'єра з'явився дев'ятий кандидат

У боротьбі за крісло британського прем'єра з'явився дев'ятий кандидат

Укрінформ
У боротьбу за посаду лідера консерваторів та прем’єра Британії вступила молодший міністр з питань торговельної політики Пенні Мордонт.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Sky News.

“Молодший міністр з питань торговельної політики Пенні Мордонт висуває свою кандидатуру, ставши дев’ятою особою, яка приєдналася до перегонів”, - йдеться у повідомленні.

Також у поширеному нею трихвилинному відеоролику йдеться про основні цінності країни - свободу, чесність, мужність та співчуття.

Читайте також: Зміни в уряді Британії не вплинуть на підтримку України Заходом – Білий дім

Серед тих, хто побореться за посаду прем'єра Великої Британії - колишній глава МОЗ Саджид Джавід, ексміністр закордонних справ Сполученого Королівства Джеремі Гант, колишній глава мінфіну Ріші Сунак, міністр транспорту Грант Шаппс, голова спеціального комітету в закордонних справах Палати громад Том Тугендхат.

Водночас Sky News зазначає, що найближчими днями до перегонів також можуть приєднатися голова британського міністерства внутрішніх справ Пріті Пател та міністр закордонних справ Ліз Трасс.

Читайте також: Зеленський сподівається, що підтримка Британії не зміниться після відставки Джонсона

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, якого вважали одним з найімовірніших наступників Бориса Джонсона на посаді голови Консервативної партії, а також прем’єр-міністра країни, відмовився від участі у внутрішньопартійному конкурсі.

Воллес зауважив, що йому було нелегко зробити цей вибір, але він “зосереджений на своїй нинішній роботі і збереженні безпеки цієї великої країни”.

Джонсон заявив про свою відставку в четвер. Він піде з посади прем’єр-міністра після обрання нового лідера Консервативної партії, якого призначить королева главою уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-