Зміни в уряді Британії не вплинуть на підтримку України Заходом – Білий дім

Зміни в уряді Британії не вплинуть на підтримку України Заходом – Білий дім

Укрінформ
Демократичні зміни в британському уряді не вплинуть на особливий союз між США і Сполученим Королівством, а також на підтримку України з боку західних союзників на тлі агресії рф.

Про це заявила у четвер під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наш союз зі Сполученим Королівством продовжує бути потужним, наші особливі відносини з народом цієї країни продовжуватимуться, нічого не змінюється»,- зауважила офіційна представниця адміністрації президента США.

Читайте також: Джонсон оголосив, що йде у відставку

Вона також нагадала, що президент Байден тиждень тому під час саміту НАТО в Мадриді підтвердив, що «країни НАТО продовжуватимуть підтримувати Україну в її зусиллях щодо захисту демократії в умовах жорстокої війни путіна». І це, за її словами, надалі «не змінюватиметься».

Речниця Білого дому також запевнила, що президент Байден продовжить докладати зусиль щодо зміцнення альянсів, і не лише у форматі НАТО, але також у «Групі семи» (G7) на тлі глобальних викликів, у тому числі тих, що створює російська агресія.

Читайте також: Чим більшою буде оборонна допомога, тим меншими будуть збитки усіх країн світу - Президент

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 7 липня заявив, що піде з посади глави уряду після обрання нового лідера Консервативної партії. У цьому зв’язку Президент України Володимир Зеленський висловив йому щиру подяку за рішучу та безкомпромісну підтримку, а також за лідерство в обстоюванні інтересів України на міжнародній арені.

За попередніми оцінками, можливі наступники Бориса Джонсона на посаді премʼєр-міністра Великої Британії налаштовані в руслі протистояння російській агресії й підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-