У росії депутат отримав сім років колонії за осуд війни в Україні

У росії депутат отримав сім років колонії за осуд війни в Україні

Укрінформ
Муніципального депутата Красносільського району Москви Олексія Горінова засудили до семи років позбавлення волі у кримінальній справі про поширення «завідомо неправдивої інформації» про російську армію.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Телеграм-канал «Свободу Олексію Горінову».

Приводом для порушення кримінальної справи стало засідання ради депутатів 15 березня, на якому депутати обговорювали доречність проведення конкурсу дитячих малюнків. Олексій Горінов і глава муніципального округу Олена Котьоночкіна виступали проти, пояснюючи це веденням російської війни проти України.

Під час цієї розмови вони називали дії росії війною, а не «спеціальною військовою операцією», згадували загибель в Україні дітей та заявили про перетворення росії на «фашистську державу».

Читайте також: В Україні від рук загарбників загинули 347 дітей

На думку слідства, муніципальні депутати публічно дискредитували російські війська, "використовуючи своє службове становище", "керуючись мотивом політичної ненависті" і "передбачаючи неминучість настання суспільно-небезпечних наслідків". А також те, що їхні дії «викличуть у громадян почуття тривоги, страху, занепокоєння та незахищеності з боку держави».

Олена Котьоночкіна, яка перебуває за кордоном, також стала фігурантом кримінальної справи й заарештована заочно.

Ця новина надійшла на тлі нового етапу війни проти України, розпочатого росією 24 лютого повномасштабного вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, катують та вбивають цивільне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-