«Новую газету» оштрафували на ₽300 тисяч через відео про війну в Україні

«Новую газету» оштрафували на ₽300 тисяч через відео про війну в Україні

Укрінформ
Симоновський районний суд Москви призначив штраф виданню «Новая газета» через відеозвернення головного редактора видання, лауреата Нобелівської премії миру-2021 Дмитра Муратова, випущеного 24 лютого із засудженням повномасштабної війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Медуза", яка веде моніторинг ситуації.

Ролик був опублікований на сайті «Новой газети», а потім видалений на вимогу Роскомнагляду.

Читайте також: У росії ухвалили закон про позасудове закриття ЗМІ за «фейки» та «дискредитацію» армії

У пресслужбі суду повідомили, що штраф було призначено за частиною 9 статті 13.15 КоАП рф (поширення свідомо недостовірної суспільно значущої інформації під виглядом достовірної).

«Ми сьогодні рано всі зібралися в редакції. У нас горе. Наша країна за наказом президента путіна розпочала війну з Україною. І нема кому зупинити війну. Тому разом із горем ми відчуваємо сором... Тільки антивоєнний рух росіян, на мою думку, може врятувати життя на цій планеті», – сказав Муратов у відео.

Читайте також: У рф суд заочно заарештував 72-річного академіка, який проти війни з Україною

Нагадаємо: наприкінці березня «Новая газета» оголосила про зупинення своєї роботи до закінчення «спеціальної операції на території України». Того дня Роскомнагляд виніс виданню друге письмове попередження за згадку про НКО – «іноземного агента» без маркування, що загрожує відкликанням ліцензії ЗМІ.

У квітні журналісти видання, що покинули росію, оголосили про запуск нового ЗМІ – «Новая газета. Европа». Його головним редактором став колишній редактор відділу в «Новій газеті» Кирило Мартинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-