ЗМІ: росія відвела більшість військ від кордону з Фінляндією — їх могли перекинути в Україну

ЗМІ: росія відвела більшість військ від кордону з Фінляндією — їх могли перекинути в Україну

Укрінформ
Щонайменше третина особового складу та техніки з російської північної військової бази Алакурті поблизу Фінляндії, відправлена на війну в Україну. 

Як повідомляє Укрінформ, про це пише фінське видання Yle.

“Супутникові зображення, отримані Yle, показують, що більшість військового обладнання на російській військовій базі Алакурті поблизу кордону з Фінляндією, було вивезено. Жодної інформації щодо можливого пункту призначення живої сили та техніки у росії оприлюднено не було”, - йдеться у матеріалі.

Карта Yle

Зазначається, що з середини травня понад сто транспортних засобів, у тому числі десятки БТРів, покинули Алакурті. Цього достатньо для комплектування батальйону, до складу якого входять близько 800 рядових та офіцерів. “Це свідчить, що близько третини із 2000 військових, дислокованих на базі, покинули її протягом цього часу”, - стверджує Yle.

Читайте також: Меморандум між Туреччиною, Фінляндією і Швецією не є документом НАТО – Столтенберг

На переконання військового експерта Марко Еклунда, “дуже вірогідно, що вони були переміщені потягом до України”.

Yle зауважує, що наближеність Алакурті до фінського кордону, а також спеціальні навички ведення персоналом бази боїв у Арктиці, роблять цю базу “найсильнішим російським підрозділом на північ від Арктичного кола для Фінляндії”. “Зважаючи на супутникові знімки та публічно наявну навесні інформацію, Алакурті залишалася єдиною військовою базою поблизу Фінляндії, яка досі не надіслала повний бойовий підрозділ на війну в Україну”, - наголошує видання.

Як повідомляв Укрінформ, фінський державний залізничний оператор VR арештував близько 800 вантажних вагонів, що належать російським компаніям, у рамках санкцій, запроваджених ЄС проти рф.

Читайте також: Фінляндія арештувала 800 російських вантажних вагонів в рамках санкцій ЄС

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-