Побоювання Третьої світової війни вигідні росії - глава МЗС Литви

Побоювання Третьої світової війни вигідні росії - глава МЗС Литви

Укрінформ
Країни Заходу мають у сотні разів більше сили, щоб зупинити росію, тому їм не потрібно збільшувати номінальну силу росії в своїх головах.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю ТСН заявив міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс.

«Я не бачу росію жодним чином можливим агресором проти Заходу. Я би розглядав росію як кривдника, який може завдати багато проблем. Але разом із тим, знаєте, щоразу, коли західні країни говорять про Третю світову війну, вони самі ж збільшують номінальну силу росії в своїх головах. Але це ж неправда. Захід має в десятки, в сотні разів більше сили, щоб зупинити росію. І ми зможемо, якщо підемо на це», - сказав він.

Очільник МЗС Литви також висловився і з приводу позиції ЄС щодо небажання визнання, що вони вже також у війні з рф.

Читайте також: У наступному пакеті санкцій ЄС відкоригує позицію транзиту товарів рф через Литву – ЗМІ

«Тут є багато думок щодо цього. Наприклад, якщо ми поставимо Україні лише певні види озброєнь, можливо путін не буде злитися, чи не поводитиметься погано по відношенню до Заходу. Але в будь-якому разі ми маємо дивитися глибше, бо проблема не в цьому. Проблема в тому, в якому світі ми хочемо жити після війни. Чи ми хочемо жити у світі, де путін має "збережене обличчя"? Коли він сидить за якогось роду переговорними столами (на міжнародних майданчиках – ред.), де ми з ним розмовляємо? Чи ми кажемо, що це держава-ізгой, яка має бути повністю ізольована, поки вона не зміниться всередині? Тому, якщо ви не маєте відповіді на це питання, тому, так, можна переконувати, що ви не у війні з росією», - наголосив Ландсберґіс.

Читайте також: Литва продовжить застосування санкцій щодо транзиту у Калінінград

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-