Наслідки війни в Україні вже відчули 40% громадян ЄС

Наслідки війни в Україні вже відчули 40% громадян ЄС

Укрінформ
Погіршення рівня життя через війну в Україні відчувають 40 відсотків громадян Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це вебдепартамент Європейського парламенту повідомляє в Телеграмі.

«російська агресія проти України посилила громадську підтримку ЄС і сприйняття демократії як однієї з найважливіших цінностей, які потрібно захищати», – ідеться в повідомленні.

За даними Європарламенту, 59 відсотків громадян ЄС переконані, що захищати спільні європейські цінності, такі як свобода та демократія, важливіше, ніж утримувати ціни на вартість життя.

61 відсоток європейців очікують, що їхнє життя може змінитися внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну. 40 відсотків вважають, що рівень їхнього життя вже погіршився через війну.

Читайте також: В Україні відкрили близько 20 тисяч справ щодо злочинів, скоєних військовими рф

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила збройну агресію, що триває з 2014 року. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та села України, вбивають мирне населення.

Унаслідок повномасштабного вторгнення рф та її спроб використовувати продовольство як зброю в портах України виявилися заблокованими понад 20 мільйонів тонн зерна, призначеного для експорту, зокрема для використання в межах Всесвітньої продовольчої програми ООН. Такі дії росії поставили під загрозу голоду низку найбільш вразливих країн, особливо в Африці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-