Складна ситуація з безпеки лише зміцнила єдність позицій Євросоюзу й НАТО – Мішель

Складна ситуація з безпеки лише зміцнила єдність позицій Євросоюзу й НАТО – Мішель

Укрінформ
Складна ситуація з безпеки, що склалася після вторгнення росії в Україну, лише зміцнила зв’язки між ЄС і НАТО, які мають спільні цінності та цілі в їх захисті.

Про це у Мадриді після прибуття для зустрічі з главами держав та урядів Альянсу заявив президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що сильнішою буде європейська складова НАТО, то більш сильним та більш безпечним буде Альянс. Це також посилить нашу безпеку. Саме тому це є нашим вищим пріоритетом», - сказав президент Європейської ради.

Він наголосив, що поточна ситуація з безпеки лише зміцнила зв'язок між НАТО і ЄС, оскільки вони мають спільні цінності та принципи, однакові цілі та прагнення. Усього за кілька годин після початку конфлікту в Україні європейські лідери ухвалили дуже важливе рішення щодо надання летальної зброї для України, і така допомога була доставлена в Україну.

Читайте також: Маєте знайти для України місце у спільному безпековому просторі - Зеленський на саміті НАТО

«Ми багато років говорили про європейську оборону, але останнім часом досягли значного прогресу. Це добре для ЄС та нашого співробітництва з НАТО. Це важливо для нашої безпеки, а також для того, щоб захистити наші спільні фундаментальні цінності та принципи», - сказав Мішель.

Він нагадав, що країни ЄС ухвалили рішення збільшити витрати на оборону на 200 мільярдів євро та докладатимуть зусиль, щоб зменшити поточну фрагментарність європейської оборони.

Шарль Мішель також привітав рішення Фінляндії та Швеції приєднатися до НАТО.

Читайте також: НАТО допоможе Україні здобути перемогу – Столтенберг

«Для мене як президента Європейської ради дуже важливо підтримати це рішення, ухвалене Фінляндією і Швецією за величезної підтримки з боку громадян. Це зміцнить безпеку та захищеність усього європейського континенту. Саме тому я вітаю той важливий сигнал, що був надісланий вчора», - наголосив президент Європейської ради.

Як повідомлялося, 28-30 червня у Мадриді відбувається саміт НАТО. Глави держав та урядів розглядають шляхи посилення політики стримування й оборони, розвитку оборонних спроможностей Альянсу у новій ситуації з безпеки, що склалася після вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-