Поступки росії неприпустимі: Науседа - про санкції на калінінградський транзит

Поступки росії неприпустимі: Науседа - про санкції на калінінградський транзит

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що литовський уряд має негайно розпочати консультації з Європейською комісією (ЄК) щодо реалізації санкцій відносно калінінградського транзиту. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук Президента.

«Уряд має негайно розпочати консультації з Єврокомісією, щоб запроваджені санкції не завдали шкоди ні інтересам Литви, ні міжнародним угодам. Тільки спільними зусиллями ми досягнемо того, щоб санкції щодо країни-агресора були болючими», — написав Науседа, який повернувся із засідання Європейської ради у Брюсселі.

Глава держави заявив, що у четвер обговорив питання транзиту з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, і зазначив, що Литва не піде на поступки росії. «Цілком зрозуміло, що Литва повинна і застосовуватиме санкції ЄС. Литва повинна і має зберігати контроль над товарами, що провозяться через її територію, і про жодні "коридори" не може бути й мови, як не може бути й мови про поступки росії у відповідь на погрози кремля», — зазначає Президент.

Після набрання чинності минулого тижня санкцій Європейського Союзу (ЄС) Литва обмежила транзит групи підсанкційних вантажів до Калінінграда, посилаючись на роз'яснення ЄС. Після цього російська влада почала погрожувати неназваними заходами у відповідь.

Читайте також: Президент Литви на тлі погроз нагадав москві, що країна є членом НАТО

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Загарбники обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни запровадили санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Фото: lrp.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-