Байден: Разом із G7 ми заборонимо імпорт російського золота

Байден: Разом із G7 ми заборонимо імпорт російського золота

Укрінформ
Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден разом із іншими світовими лідерами на саміті G7 у німецькій Баварії, що розпочався в неділю, оголосить про заборону на імпорт золота з росії.

Про це повідомляється у Твітер-акаунті американського лідера, передає Укрінформ.

Байден зазначив, що США вже запровадили небачені раніше заходи щодо путіна з метою запобігання отримання росією коштів на фінансування війни в Україні.

«Разом із G7 ми заборонимо імпорт російського золота – основного експорту, який приносить росії десятки мільярдів доларів», - написав американський лідер.

Читайте також: У Баварії стартував саміт G7 - говоритимуть про Україну

Раніше західні санкції проти росії не поширювалися на комерційні поставки золота, але багато банків, вантажовідправників і афінажні компанії перестали мати справу з російським дорогоцінним металом після початку вторгнення в Україну.

Золото є найважливішим активом російського Центрального банку, який через санкції стикнувся з обмеженнями в доступу до своїх активів за кордоном. росія щорічно виробляє близько 10% усього золота, що видобувається у світі. Її золоті запаси потроїлися після спроби анексії Криму у 2014 році.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-