У Баварії стартує саміт G7 - говоритимуть про Україну

У Баварії стартує саміт G7 - говоритимуть про Україну

Укрінформ
У Баварських Альпах у неділю розпочався триденний саміт країн «Великої сімки», на якому світові лідери обговорюватимуть ряд критичних світових викликів, великою мірою спричинених російським вторгненням в Україну.

Як передає Укрінформ із посиланням на Reuters, на саміт уже прибув президент США Джо Байден.

Зазначається, що на саміті обговорюватимуть ряд тем, серед яких найактуальнішими будуть зростання цін на енергоносії та продовольство, загроза світового голоду, зміни клімату, геополітичне позиціювання Китаю, посилення авторитаризму у світі, підтримка України на тлі російського вторгнення.

Від світових лідерів очікують демонстрації єдиного фронту в підтримці України і посилення тиску на кремль.

«Основним меседжем на G7 буде єдність та координація дій… Це основний посил, що навіть у важкі часи… ми тримаємося нашого альянсу», - повідомило агентству джерело в Європейському Союзі.

Як стало відомо, на саміті Байден та його колеги з G7 мають намір узгодити заборону на імпорт золота з росії.

Читайте також: Джонсон на самітах G7 та НАТО вимагатиме від Франції та Німеччини дати більше зброї Україні

Також очікується, що світові лідери обговорять варіанти подолання зростання цін на енергоносії та заміни імпорту російських нафти та газу.

Саміт G7 пройде біля підніжжя найвищої точки у Німеччині – гори Цугшпітце – на території елітного гірського курорту Замку Ельмау. Німеччина минулого разу теж приймала саміт на цій локації у 2015 році – тоді обговорювали російську агресію проти України через московське вторгнення до Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-