Штати оголосять про кроки щодо зміцнення європейської безпеки під час саміту НАТО у Мадриді

Штати оголосять про кроки щодо зміцнення європейської безпеки під час саміту НАТО у Мадриді

Укрінформ
На саміті НАТО у Мадриді наступного тижня лідери держав альянсу оголосять про нові зобов'язання щодо формування сил, щоб посилити оборону і потенціал стримування блоку.

Про це повідомив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, передає Укрінформ із посиланням на сайт Пентагону.

“США оголосять про кроки щодо зміцнення європейської безпеки поряд з очікуваними великими новими контрибуціями з боку союзників”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також: США впевнені, що Туреччина дійде згоди зі Швецією й Фінляндією щодо їх членства в НАТО

Кірбі зазначив, що вперше у саміті візьмуть участь лідери Індо-Тихоокеанського регіону з Австралії, Японії, Нової Зеландії та Республіки Корея.

“Це чітко дає зрозуміти, що “чи в Європі чи в Індо-Тихоокеанському регіоні, Сполучені Штати та наші союзники та партнери захищатимуть принципи суверенітету та територіальної цілісності”, – підкреслив Кірбі.

Читайте також: Штати оголосили новий пакет допомоги Україні на $450 мільйонів

Нагадаємо: 28-30 червня у Мадриді відбудеться черговий саміт НАТО, який розгляне сучасні виклики для європейської та євроатлантичної безпеки, шляхи подальшої трансформації Альянсу та прийме нову Стратегічну концепцію НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-