росія хоче розгорнути на кордоні з Україною систему безпеки за 15 мільярдів рублів

росія хоче розгорнути на кордоні з Україною систему безпеки за 15 мільярдів рублів

Укрінформ
Російське мнс має намір зробити запит на 15 мільярдів рублів з федерального бюджету на розгортання в регіонах, які межують з Україною, системи «Безпечне місто», яку вже запроваджено в москві. 

Як передає Укрінформ, про це пише "Коммерсант".

мнс планує за півтора року розгорнути систему у Краснодарському краї, Воронезькій та Бєлгородській областях, а також в окупованому Криму. Завдання «Безпечного міста» - агрегація інформації про події з різних систем, включно з системами відеофіксації.

Джерело в міністерстві розповіло виданню, що запровадження «Безпечного міста» стало «надзвичайно актуальним завданням», у тому числі з огляду на «загрози диверсійних атак, які кратно збільшилися, на об'єкти цивільної інфраструктури». «Безпечне місто», пояснює він, дозволить мінімізувати «наслідки загроз населенню та цивільній інфраструктурі» та забезпечити «оперативне прийняття рішень».

Передбачається, що російські компанії здатні поставити необхідне обладнання із запасів, з російських виробництв та через закупівлю його в Південно-Східній Азії. При цьому експерти вважають, що система не зможе радикально покращити рівень безпеки.

Читайте також: У росії хочуть відряджати на «відновлення» міст України студентів

«Коммерсант» нагадує, що мнс розпочало розробку цієї системи у 2014 році за участі «Ростеху». До 2020 року про запуск системи відзвітували 12 регіонів. Загальні витрати на розробку та запровадження «Безпечного міста» оцінювали в 150 мільярдів рублів. МНС пропонувало витратити ще 97 мільярдів рублів на модернізацію «Безпечного міста», але Мінекономіки розкритикувало цей проєкт через високу вартість.

Найкраще відомо про роботу «Безпечного міста» в москві. У березні 2020 року представники гу мвс по москві звітували, що ця система, крім іншого, дозволила виявити порушників режиму самоізоляції, який діяв на той момент через пандемію коронавірусу.

Читайте також: Путін призначив главою мнс рф колишнього співробітника служби охорони, свого ад'ютанта

У бєлгородській, брянській та курській областях, двох районах воронезької області, на півночі окупованого Криму і на території кількох районів краснодарського краю після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну було запроваджено «жовтий» рівень терористичної небезпеки.

З території цих регіонів здійснюються обстріли, переукомплектування та безпосереднє вторгнення в Україну. При цьому регіональна російська влада регулярно звітує про обстріл «з українського боку».

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська агресія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-